Апетитна гъбена супа с шери

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714063
13/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на малки кубчета. В дълбока купа смесете хляба с лимоновата кора и сока.

Добавете 2 с.л. вода и черен пипер. Наредете кубчетата хляб в предварително намазнена тава и ги запечете за 20 минути. Нарежете гъбите.

Загрейте олио в тенджера, запържете чесъна и зеления лук за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе още 4 минути.

След това прибавете пилешкия бульон и кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Добавете шерито, овкусете със сол и пипер.

Сипете супата в купи, поръсете с нарязания див лук и поднесете с хрупкавите лимонови крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар