Апетитна гъбена супа с шери

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
380
297
13/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на малки кубчета. В дълбока купа смесете хляба с лимоновата кора и сока.

Добавете 2 с.л. вода и черен пипер. Наредете кубчетата хляб в предварително намазнена тава и ги запечете за 20 минути. Нарежете гъбите.

Загрейте олио в тенджера, запържете чесъна и зеления лук за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе още 4 минути.

След това прибавете пилешкия бульон и кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Добавете шерито, овкусете със сол и пипер.

Сипете супата в купи, поръсете с нарязания див лук и поднесете с хрупкавите лимонови крутони.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар