Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта. Разтопете маслото във водата и кипнете леко. Махнете от огъня и смесете с брашното. Разбийте до получаването на гладка смес.
Оставете я да се охлади и добавете разбитите яйца. От полученото тесто оформете топчета с големината на орех и ги запечете за 10-15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
За да не залепват, ги наредете на намазнена хартия за печене и тогава запечете. Извадете ги от фурната и намалете температурата на 200 градуса.
За да направите пълнежа, разбийте настърганите сирена с яйцето и ракията. Направете по една дупчица в бухтите и напълнете със сместа. Намажете ги с жълтъка и ги върнете във фурната, за да се запекат за 5 минути. Сервирайте веднага.