Бонбони с леща и фурми

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Бонбони с леща и фурми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • леща - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 50 г
  • слънчогледови семки - 4 с.л.
  • фурми - 10 бр. без костилки
  • какао - 2 с.л. на прах
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива, вари се 15 минути на слаб огън и се пасира. Фурмите се заливат със студена вода и се оставят за 1 час.

Орехите и слънчогледовите семки се запичат на сух тиган за 2 минути и се нарязват на ситно. Фурмите се подсушават и се пасират. Добавят се към ядките и се разбъркват.

Добавя се какаото и пасираната леща и сместа се разбърква. От сместа се оформят малки кръгли бонбони и се оставят за 2 часа в хладилник. Овалват се в пудра захар и се сервират.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: