Хайдушко плато

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
617
10
1k
04/09/2010
"Само такова хайдушко плато може да ви подготви за битка или за приятна вечер с приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 846
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г пушено филе - 2 вида
  • сирене - 200 г прясно овче или козе
  • свинско месо - 200 г бекон, нарязан на тънко
  • колбас - 200 г салам
  • домати - 5 броя, малки
  • червени чушки - 2 броя капия от буркан
  • патладжани - 1 брой, нарязан
  • брашно - за овалване на патладжаните
  • камби - 4 броя, цели от туршия
  • сирене - 200 г
  • маслини - 1 шепа
  • олио
  • босилек - сух
  • магданоз - няколко стръка за гарниране
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кравето сирене с олио и босилек и с тази плънка напълнете камбите. Патладжаните се нарязват на филии и се запържват в сгорещено олио, като преди това се овалват с брашно.

Капията се нарязва на дълги парчета. Всички меса се нарязват на тънко и се подреждат в периферията на голямо плато.

Посредата от едната страна се нареждат пълнените камби, нарязаните доматчета, посредата маслини, до тях капията, прясното сирене, нарязано на големи парчета и патладжаните.

Всичко се поръсва леко със сол и черен пипер и се поднася гарнирано със стръкове магданоз.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар