Начин на приготвяне
Прясното и киселото мляко се смесват с 2 супени лъжици от захарта и се бъркат до пълното ѝ разтваряне. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Сокът и половината кора се добавят в млечната смес.
Желатинът се залива с 80 милилитра вода и се оставя да набъбне, след което се разтваря на водна баня. Разтвореният желатин се налива на тънка струйка в млечната смес, която се излива в правоъгълна тавичка, така че дебелината на слоя да е 1 сантиметър.
Оставя се за 2 часа в хладилника.
Зеленият чай се залива с 1 чаша вряла вода и след 4 минути се вадят пакетчетата. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето ѝ. Сиропът се охлажда и се оставя в хладилника.
Желето се реже на малки кубчета, които се редят в чаши за мартини, заливат се със сиропа и се поръсват с остатъка от лимоновата кора.