Начин на приготвяне
Смесете телешката кайма с настъргания лук, жълтъка, смачкания чесън, сол и черен пипер. Размесете и разделете на 16 малки топки.
Загрейте за 10 минути на пълна мощност специален съд за готвене в микровълнова фурна. Добавете зехтина, затоплете за още 1 минути и след това сложете телешките кюфтенца, като ги обърнете от всички страни, за да покафенеят равномерно.
Върнете съда в микровълновата и гответе на 4-5 минути на пълна мощност. Извадете кюфтенцата, а в соса, отделен при готвенето, сложете пресования чесън и ситно нарязаната целина и пуснете за 2-3 минути.
Време е да добавите зелените подправки и консервираните домати, които сте пасирали, сгответе в микровълновата за 7-8 минути, като от време навреме разбърквате.
Подправете със сол и черен пипер, върнете обратно кюфтенцата и притоплете за 3-4 минути, без сосът да кипва. Подправете с листа майорана и сервирайте върху любимата си италианска паста.