Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Хавайска домашна гранола

Хавайска домашна гранола

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Хавайска домашна гранола2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • овесени ядки - 4 ч.ч.
  • лешници - ½ ч.ч.
  • кокосови стърготини - 30 г
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • орехово олио - 1/3 ч.ч.
  • ананас - ½ ч.ч. захаросан
  • манго - ½ ч.ч. захаросано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се натрошават, смесват се с овесените ядки и кокосовите стърготини. В тенджерка се смесва олиото и медът и се загрява на бавен огън.

Добавя се към сухата смес и се разбърква. Изсипва се в тава, постлана с хартия за печене, като се разстила на равен слой.

Пече се 25 минути на 160 градуса, като на всеки 5 минути се разбърква.

Вади се от фурната и се добавят мангото и ананасът. Разбърква се, оставя се да изстине и се сервира с прясно мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: