Лесна празнична торта

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Лесна празнична торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Всяка трапеза заслужава да бъде почетена и с торта, затова винаги трябва да имате под ръка лесна рецепта за Празнична торта"

Необходими продукти

  • блатове - 3 бр. готови
  • сметана - 800 г
  • извара - 600 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива със захарта и изварата и се смесва. Дъното на форма за торта се постила с фолио, така че краищата на фолиото да стърчат извън формата. На дъното се слага доста крем.

Отгоре се слага един блат и се маже с крем. Върху него се слага другият блат и се покрива с крем, а върху него – третият блат. Тортата се оставя в хладилника за 8 часа.

Вади се от хладилника, обръща се, така че най-горният блат да е покрит с крем. Шоколадът се настъргва и с него се поръсва тортата.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: