Свинско филе с гъбен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Свинско филе с гъбен сос
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
"Има нещо магическо в тази комбинация между крехко филе и гъби с ароматен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.

Сложете брашното в тенджера и го запечете до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.

Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.

В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.

Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.

Рейтинг

5 14
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: