Свинско филе с гъбен сос
10/10/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Има нещо магическо в тази комбинация между крехко филе и гъби с ароматен сос "
- Приготвяне30 мин.
- Готвене45 мин.
- Общо75 мин.
- Порции2-3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- свинско месо - 500 г филе, нарязано на тънки парчета
- царевично брашно
- олио
- сол
- черен пипер
- кимион
- гъби - 500 г, за соса
- вода - за соса
- яйца - 2 броя, за соса
- олио
- брашно - 40 г, за соса
- масло - 1 бучка
- кисело мляко - 1/2 кофичка, за соса
- лимони
Начин на приготвяне
Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.
Сложете брашното в тенджера и го "запечете" до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.
Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.
В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.
Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.подобни рецепти тук
Сложете брашното в тенджера и го "запечете" до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.
Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.
В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.
Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (6)

Защо тоя сос е толкова сложен ? Я опитай този гъбен сос -
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г гъби
180-200 г заквасена сметана
200 г топено сирене
1-2 скилидки чесън
мазнина за пържене
сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се запържват със ситно нарязания чесън.
Добавя се топеното сирене, след като се разтопи се сипва и сметаната.
Оставя се 2-3 минути и се отстранява от огъня.
След това се добавят черния пипер и сол на вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г гъби
180-200 г заквасена сметана
200 г топено сирене
1-2 скилидки чесън
мазнина за пържене
сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се запържват със ситно нарязания чесън.
Добавя се топеното сирене, след като се разтопи се сипва и сметаната.
Оставя се 2-3 минути и се отстранява от огъня.
След това се добавят черния пипер и сол на вкус.
3
0

Гъбената каша е факт! Не съм професионалист и не знам, кое е в повече, но определено има нещо грешно в цялата работа! Според мен в соса би трябвало да има и малко сол.
По отношение на месото - получи се много добре, като ивиците са с дебелина около 10 мм.
По отношение на месото - получи се много добре, като ивиците са с дебелина около 10 мм.
4
0

в рецептата пише 40г.брашно не 400г.
1
1