Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Моркови и тиква със сос от горчица

Моркови и тиква със сос от горчица

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Моркови и тиква със сос от горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • масло - 4 с.л.
  • моркови - 4 бр.
  • тиква - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • горчица - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • портокалов сок - 1 ч.л.
  • печурки - 200 г
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и тиквата се режат на кубчета и се запържват в маслото до омекване. Печурките се варят и се отцеждат.

Гъбите се добавят към морковите и тиквата, посоляват се, заливат се със смес от горчица, зехтин, портокалов сок и захар, и се оставят за 1 час.

Сервират се, поръсени с нарязан магданоз.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: