Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Италиански ананасови пастички

Италиански ананасови пастички

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италиански ананасови пастички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 125 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ананас - 300 г от консерва
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се бие със захарта до пяна, добавя се ванилията и яйцето и всичко се разбърква, като се добавя по малко от млякото.

Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към яйчената смес. Ананасите се режат на кубчета.

Малко от кубчетата се оставят за украса, останалите се добавят в тестото. Тестото се разпределя в 12 формички, намазани с мазнина, и се пече на 180 градуса около час.

Пастичките се поливат със смес от сока от портокал и ананасовия сироп. Охлаждат се и се поръсват с парченца ананас.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: