Италиански хляб Чабата

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
09/08/2010
"Ароматна чабата с комплименти от Италианската кухня "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 016
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 650 - 700 мл
  • мая - 11 г суха
  • захар - 1 ч л
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в 70 мл топла вода 1 ч. л. мая и се оставя за 5 минути. В останалата вода разтворете останалата мая заедно със захарта.

Прибавя се 1-вата смес с маята и се пресява брашното. Започнете да месите тестото и накрая прибавете солта. Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се и се оставя за 1 час да престои.

Поръсете плота обилно с брашно. Разделете тестото на 3-4 части, оформете няколко чабати, като ги поръсите с брашно. Оставете хлебчетата за 40 минути почиват.

Загрейте фурната до 230 градуса, като на дъното се поставя съд с кипяща вода. Чабатите се редят в застлана тава с хартия за печене и се пекат първоначално на 230 градуса за 3 минути, а след това се намалява температурата до 200 градуса. Хлябът се пече още 10-15 минути.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много вкусен хляб ако се приготви правилно.
0
0
Ирена
Ирена
18.09.2013 15:51
Готвач.бг е сайт за потребителски рецепти, т.е. рецептите се предлагат и качват от нашите потребители. Насърчаваме всички любители на готвенето и кулинарията да споделят своите любими рецепти, като не забравят да качват и снимки на сготвеното от тях.
0
0
Ирена Николова
Ирена Николова
22.04.2013 18:14
Само не разбрах ,за къде е вторара част от маята.
5
0