Фунийки с крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Фунийки с крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Легендата разказва, че ако оставите фунийките да престоят една нощ, те ще омекнат. За щастие, фунийките се изяждат веднага, щом бъдат сервирани на масата"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 700 г
  • шоколадови пръчици - за декорация
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти за тестото омесете меко, но не лепкаво тесто. Разточете го на 0.5 см дебелина и 2 см широчина. От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се оформят фунийки. Около всяка фунийка се навива лентичката тесто.

Сложете фунийките да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Още докато са топли се маха фунийката.

Пригответе крема като кипнете почти всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко.

Бъркайте, докато се сгъсти и след това оставете още около минута и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете ванилията и маслото и бъркайте до разтопяване.

Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици. Ако престоят една нощ фунийките омекват.

Рейтинг

4.3
58
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марго
Марго
Имам друг въпрос, крема не е ли твърде течен ? Т.е как се задържа вътре и ако попие не стават ли фунийките твърде меки и губят ли форма?
12.12.2013 05:56
2
Марго
Марго
Форми може да си купите от сайта на Амазон, имат доставка и до България и не са много скъпи от порядъка на 7$ за 12бр.
12.12.2013 05:54
1
Дани
Дани
Очевидно не са Шилерови букли щом рецептата е различна и е наречена Фунийки с крем. Същите тези фунийки с крем, на мен са ми познати като Дамски каприз. С това име ги помня от моето детство, когато ги приготвяше майка ми, но не бих твърдяла пред Ефросия, че рецептата й всъщност има друго име. А формите, всеки може да си направи от какъвто си иска подходящ материал. При всички случаи е по-лесно и по-сигурно от това, да тръгнеш да ги търсиш по магазините. Едно на 1000 е да успееш. Аз съм завършила техникум по хранене и бих казала на АктеХ, че това, което тя пробутва като Шилерови букли всъщност се казва Шаум роли. Не се правете на интересни и оставете хората да готвят и предлагат както и каквото искат! Ако имате да предложите рецепта с 4 яйца и 1 см. дебела кора, просто го направете, че като ви гледам забележките, май за нещо съвсем друго от обикновените фунийки с крем става въпрос.
30.01.2013 21:05
1
Тин
Тин
Това е правилното име - Шилерови букли.
22.06.2011 14:46
1
АктеХ
АктеХ
Всъщност оригиналното име е: Шилерови Букли
И формите не се правят от станиолчето на киселото мляко, а се продават. Най - добре да вземете оригиналната рецепта. Защото фунийките (шилировите букли) се правят с: 4 яйца и кората трябва да е 1 см дебела.
21.06.2011 21:12