Начин на приготвяне
Измийте добре камбите. Издълбайте ги внимателно, като внимавате да не ги пробиете. Оставете капачетата им за украса или затваряне.
В тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин. Запържете лука и чесъна до златисто. Добавете каймата и гответе до пълна готовност. Прибавете нарязания домат или доматеното пюре, подправките, магданоза и копъра. Оставете да къкри още 5-7 минути.
Добавете булгура и 1 чаша вода или бульон. Разбъркайте и оставете да набъбне, и водата да се изпари. Охладете леко.
Напълнете камбите с плънката. Внимавайте да не ги препълните – оставете малко място за набъбване. Може да запечатате с капачетата или да ги затворите с настъргана моцарела отгоре.
Подредете камбите в тава. Залейте с вода почти до нивото им. Поръсете пълнените камби със сол и малко зехтин. Покрийте тавата с фолио и печете на на средна температура около 50 минути, докато зеленчуците омекнат и плънката се сготви добре.
Гарнирайте пълнените камби с булгур и кайма с още нарязан магданоз или копър. Сервирайте топли или студени.
Вижте също как да направите вкусен сос за пълнени чушки или любимите пълнени чушки с кайма и ориз.