Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур и кайма по гръцки

Пълнени чушки с булгур и кайма по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9424185
Пълнени чушки с булгур и кайма по гръцки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Автентична рецепта за пълнени камби с булгур и кайма - един вкусен и здравословен деликатес, който ще впечатли цялото семейство."

Необходими продукти

  • камби - 8 - 10 бр, средни на размер
  • булгур - 1 ч.ч.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 голям или 2 с.л. доматено пюре
  • магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан
  • копър - 1/4 ч.ч. нарязан
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре камбите. Издълбайте ги внимателно, като внимавате да не ги пробиете. Оставете капачетата им за украса или затваряне.

В тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин. Запържете лука и чесъна до златисто. Добавете каймата и гответе до пълна готовност. Прибавете нарязания домат или доматеното пюре, подправките, магданоза и копъра. Оставете да къкри още 5-7 минути.

Добавете булгура и 1 чаша вода или бульон. Разбъркайте и оставете да набъбне, и водата да се изпари. Охладете леко.

Напълнете камбите с плънката. Внимавайте да не ги препълните – оставете малко място за набъбване. Може да запечатате с капачетата или да ги затворите с настъргана моцарела отгоре.

Подредете камбите в тава. Залейте с вода почти до нивото им. Поръсете пълнените камби със сол и малко зехтин. Покрийте тавата с фолио и печете на на средна температура около 50 минути, докато зеленчуците омекнат и плънката се сготви добре.

Гарнирайте пълнените камби с булгур и кайма с още нарязан магданоз или копър. Сервирайте топли или студени.

Вижте също как да направите вкусен сос за пълнени чушки или любимите пълнени чушки с кайма и ориз.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: