Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринована сьомга на скара

Маринована сьомга на скара

Маринована сьомга на скара
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Маринована сьомга на скара, което да сервирате с любима салата и питие за съвършен ден."

Необходими продукти

  • сьомга - 2 стека
  • чесън - 2 скилидки
  • морска сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринованата сьомга на скара в купа се счукват скилидките чесън. Прибавя се малко морска сол, смлян черен пипер, зехтин, настъргана кора от един лимон и сокът от него.

Магданозът се нарязва на ситно и маринатата се обърква. Всяко парче сьомга се намазва с маринатата и се оставя така за около половин час.

След мариноването рибата се слага на нагорещена и скара. Печем сьомгата се около пет минути от всяка страна. Когато е готова, се намазва с останалата в купата марината.

Ако обичате риба, не пропускайте да опитате сьомга с лимонов сок и апетитна сьомга с мед и горчица.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: