Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Класически хайвер

Класически хайвер

редакция:
IlariaIlaria
Новак
59966931
Класически хайвер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
600
"Бърза разядка с хайвер, хляб и прясно мляко, за която дълго ще си спомняте."

Необходими продукти

  • хайвер - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филии бял, без кора (или 1 к.ч. галета)
  • олио - около 2 ч.ч., може и зехтин
  • лимони - сокът от 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хайвера в млякото, като преди това отстраните ципите, ако има такива.

Започнете да разбивате с миксер или с пасатор, като добавяте по малко от хляба, който сте накиснали във вода и сте изстискали добре.

Добавете настъргания лук и на тънка струйка олиото. Сместа трябва да побелее и да стане пухкава. След това добавете лимоновия сок и половин кафяна чашка топла вода. Солта е по ваш вкус.

Вижте също как да си направите тиросалата или вкусен пържен хайвер.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: