Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Класическите пържени кюфтета без брашно

Класическите пържени кюфтета без брашно

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2299789554
Класическите пържени кюфтета без брашно
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Поднасят се класическите пържени кюфтета без брашно гарнирани със свежа салата и картофки. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг, смес (60% свинско месо към 40% телешко)
  • хляб - 2 филии, стар (без кората)
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 5 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • вода - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • яйце - 1 бр.
  • сода за хляб - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прехвърля в дълбока купа, добавя се сол, черен пипер, кимион, чубрица, настъргана глава лук, накълцан на ситно магданоз, яйце, щипка сода за хляб, 5 с.л. студена вода, изкисната и отцедена от водата филия стар сух хляб и всичко се омесва хубаво с ръце.

Оставяме купата покрита с фолио за 30 минути в хладилник.

С намокрени ръце се оформят кюфтетата, подреждат се в табличка.

Олиото се загрява в тиган на котлона на 5 степен от възможни 6 степени и кюфтенцата се изпържват от всички страни, като се обръщат периодично.

Оставят се върху кухненска хартия, да се изцедят от излишната мазнина.

Поднасят се класическите пържени кюфтета без брашно гарнирани със свежа салата и картофки.

Добър апетит!

Вижте още вкусни идеи за панирани кюфтета или пък кюфтета без кайма.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: