Начин на приготвяне
Каймата се прехвърля в дълбока купа, добавя се сол, черен пипер, кимион, чубрица, настъргана глава лук, накълцан на ситно магданоз, яйце, щипка сода за хляб, 5 с.л. студена вода, изкисната и отцедена от водата филия стар сух хляб и всичко се омесва хубаво с ръце.
Оставяме купата покрита с фолио за 30 минути в хладилник.
С намокрени ръце се оформят кюфтетата, подреждат се в табличка.
Олиото се загрява в тиган на котлона на 5 степен от възможни 6 степени и кюфтенцата се изпържват от всички страни, като се обръщат периодично.
Оставят се върху кухненска хартия, да се изцедят от излишната мазнина.
Поднасят се класическите пържени кюфтета без брашно гарнирани със свежа салата и картофки.
Добър апетит!
Вижте още вкусни идеи за панирани кюфтета или пък кюфтета без кайма.