Начин на приготвяне
Свинското контрафиле се почиства от жилките и се нарязва под диагонал на еднакви филии, без да се разрязва докрай до основата. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в тавичка върху леко намаслена хартия за печене.
Скилидките чесън, чушките, морковите се почистват и нарязват на тънки колелца. Разпределят се равномерно между нарязаните парчета месо.
Пушените свински гърди с кожа (бекон) също се нарязват на не много дебели филии и се разпределя равномерно между ивиците месо.
Картофите се обелват и нарязват на едро и се разпределят около месото.
Налива се на дъното на тавичката бирата.
Всичко се поръсва с ронена чубрица и струйка олио.
Месото се покрива с лист хартия за печене, а тавата се запечатва с лист алуминиево фолио.
Слага се в средата на предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 40 минути, след това фолиото и хартията се махат и месото се връща във фурната за десетина минути.
След като е готово, ястието се покрива с фолио за 10-15 минути преди да се сервира.
Вижте също как да си направите бавно печен свински джолан или любимите свински пържоли.