Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско контрафиле на фурна с бекон, зеленчуци и бира

Свинско контрафиле на фурна с бекон, зеленчуци и бира

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2279759484
Свинско контрафиле на фурна с бекон, зеленчуци и бира
Снимка: Чародейката
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ако не сте готвили свинско контрафиле до сега, това е правилната рецепта - приготвя се лесно и е изключително вкусно."

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 1.5 кг
  • бекон - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червена чушка - 1 - 2 бр.
  • зелена люта чушка - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр. по - едри
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • бира - 250 мл
  • сол и черен пипер - на вкус
  • ронена чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се почиства от жилките и се нарязва под диагонал на еднакви филии, без да се разрязва докрай до основата. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в тавичка върху леко намаслена хартия за печене.

Скилидките чесън, чушките, морковите се почистват и нарязват на тънки колелца. Разпределят се равномерно между нарязаните парчета месо.

Пушените свински гърди с кожа (бекон) също се нарязват на не много дебели филии и се разпределя равномерно между ивиците месо.

Картофите се обелват и нарязват на едро и се разпределят около месото.

Налива се на дъното на тавичката бирата.

Всичко се поръсва с ронена чубрица и струйка олио.

Месото се покрива с лист хартия за печене, а тавата се запечатва с лист алуминиево фолио.

Слага се в средата на предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 40 минути, след това фолиото и хартията се махат и месото се връща във фурната за десетина минути.

След като е готово, ястието се покрива с фолио за 10-15 минути преди да се сервира.

Вижте също как да си направите бавно печен свински джолан или любимите свински пържоли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: