Кюфтета от панджар

JuliyaJuliya
Новак
1103362k
Кюфтета от панджар
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Кюфтета от панджар за постни и здравословни, поднесени с любимия тахини сос."

Необходими продукти

  • червено цвекло - 150 г (печено, белено)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • нахут - 150 г сварен
  • спанак - 50 г пресен
  • кориандър - ½ ч.л. млян
  • кимион - ½ ч.л. млян
  • лют червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • галета - 1 с.л. + за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън в 1 с.л. зехтин.

В чопъра сипваме нахута, прибавяме нарязаното червено цвекло и лука и ги пасираме.

Добавяме нарязания на ситно спанак, подправките, брашното, бакпулвера, 1 с.л. галета и разбъркваме.

Оформяме около 6-8 кюфтета от червено цвекло, овалваме ги в галета и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печете.

Слагаме зеленчуковите кфтенца в загрята фурна на 200 °Cи след 15 минути ги намазваме отгоре със зехтина. Внимателно ги обръщаме, пак намазваме със зехтина и запичаме за още 15 минути.

Кюфтетата от панджар са много вкусни.

Вижте още какво полезно съдържа червеното цвекло и как влияе на бременни сокът от червено цвекло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: