Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с пресни чушки

Миш-маш с пресни чушки

Миш-маш с пресни чушки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Миш-маш с пресни чушки - то как да не приготвиш двойна доза?!"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 6 с.л.
  • пресни чушки - 8 бр. червени и зелени
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгорещена мазнина.

Разбърква се на няколко пъти и когато стане прозрачен, се прибавят нарязаните на ивички чушки. Малко след това се слагат нарязаните на дребно домати.

Зеленчуците се поръсват със сол и се оставят да се задушат под капак за десетина минути или докато омекнат.

В купа се разбиват яйцата, след което се прехвърлят при чушките.

След като се стегнат, се прибавя натрошеното сирене към апетитния ни миш-маш.

Селското ястие се готви още няколко минути, поръсва се с нарязан магданоз и е миш-маш с пресни чушки е готов за сервиране.

Вижте и защо да похапвате по-често червени чушки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: