Начин на приготвяне
Почистете телешкото от жилите и го приберете за половин час във фризера. Трябва да се втвърди, но да не е изцяло замразено.
С остър нож нарежете месото на възможно най-тънки филии.
Между всяко парче слагайте стреч фолио, за да не се слепва месото. Накрая ги начукайте отгоре, за да се изтънят още повече.
Настържете домата и го овкусете със зехтин и сол.
Разстелете домата на дъното на широка чиния.
Отгоре наредете карпачото на един ред.
Смесете зехтина с лимоновия сок и напръскайте отгоре месото. Разпределете зърната нар и паремзана.
Украсете с босилека и поръсете с едрата сол.
По желание може да добавите балсамова редукция и кедрови ядки - много отиват на това ястие.
Разкошното телешко карпачо с нар, пармезан и кедрови ядки е готово.