Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Разкошно телешко карпачо с нар, пармезан и кедрови ядки

Разкошно телешко карпачо с нар, пармезан и кедрови ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8922k17k
Разкошно телешко карпачо с нар, пармезан и кедрови ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Разкошно телешко карпачо, подходящо и за най-специалните поводи."

Необходими продукти

  • телешко бонфиле - 100 грама
  • пармезан - 50 грама или на вкус
  • нар - зърната от 1/2 плод
  • домати - 1 брой
  • лимонов сок - от 1/2 плод
  • босилек - 3 - 4 листенца
  • балсамова редукция - по желание
  • кедрови ядки - по желание
  • зехтин - 40 мл
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото от жилите и го приберете за половин час във фризера. Трябва да се втвърди, но да не е изцяло замразено.

С остър нож нарежете месото на възможно най-тънки филии.

Между всяко парче слагайте стреч фолио, за да не се слепва месото. Накрая ги начукайте отгоре, за да се изтънят още повече.

Настържете домата и го овкусете със зехтин и сол.

Разстелете домата на дъното на широка чиния.

Отгоре наредете карпачото на един ред.

Смесете зехтина с лимоновия сок и напръскайте отгоре месото. Разпределете зърната нар и паремзана.

Украсете с босилека и поръсете с едрата сол.

По желание може да добавите балсамова редукция и кедрови ядки - много отиват на това ястие.

Разкошното телешко карпачо с нар, пармезан и кедрови ядки е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: