Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Нежна разядка с карфиол и крема сирене

Нежна разядка с карфиол и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Нежна разядка с карфиол и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
16 мин.
Порции
4
"Една много нежна и вкусна разядка, която да поднесете с препечени филийки и свежи зеленчуци"

Необходими продукти

  • крема сирене - 200 грама
  • овче сирене - 100 грама
  • карфиол - 300 грама (почистен)
  • цедено мляко - 160 грама
  • чесън - 1 - 2 скилидки (според вкуса)
  • розмарин - 1 щ. (пресен)
  • прясно мляко - за бланширане на карфиола
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - за поръсване
  • лют пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо бланширайте карфиола в равно количество подсолена вода с мляко за 8 минути.

Отцедете хубаво и оставете да се охлади.

Попийте бланширания карфиол с кухенска хартия, за да няма никаква влага.

В купата на блендер сипете цеденото мляко, сирената, чесъна, лютия пипер, зехтина, розмарина и карфиола. Посолете сместа и пасирайте до желаната от вас консистенция.

Прехвърлете в подходяща купичка за сервиране и гарнирайте с пресен магданоз.

Поднесете разядката с пръчици зеленчуци, гризини или препечени филийки - изборът е ваш.

Нежната разядка с карфиол и крема сирене е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: