Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с песто и моцарела

Пилешко месо с песто и моцарела

ГабриелаГабриела
Новак
1336535
Пилешко месо с песто и моцарела
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много вкусно и лесно пилешко с моцарелка и доматки - веднага го слагаме в графа Любими"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 грама
  • домати - 2 броя
  • моцарела - 100 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • песто - 2 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на средни парчета, овкусете със сол и пипер.

Настържете чесъна и го добавете към месото заедно с лъжица зехтин.

Нарежете моцарелата и домата на филийки.

В подходяща тава сложете пилешкото. Намажете го с песто, а върху всяко парче сложете резен домат и моцарела.

Полейте с малко зехтин, поръсете със сол и пипер.

Загрейте фурната на 190 градуса. Изпечете пилешкото до готовност - около 20 минути.

Пилешкото месо с песто и моцарела е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: