Бисквитена торта с банани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бисквитена торта с банани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"Предлагаме Ви прекрасно решение за бърз, вкусен и неустоим десерт! Вижте тук"

Необходими продукти

  • бисквити - 5 пакета обикновени с масло
  • нишесте - 2 броя с вкус на ванилия
  • прясно мляко - 1, 2 литра
  • захар - 5 с.л.
  • банани - 2 броя, нарязани
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете нишестето, сложете прясното мляко, подсладено със захарта да кипне и направете крема.

Започнете да редите тортата в правоъгълна тава, като на дъното полеете малко крем, след това ред бисквити, отново крем, ред банани, ред бисквити и т.н.

Най-отгоре полейте обилно с останалия крем и поръсете с наситнени орехи.

Оставете тортата да престои 6 часа преди да сервирате.

Рейтинг

4.2
517
410
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Емилия
Емилия
Много вкусна става, ако бисквитите не са обикновени,а "Еверест" или "Роден край" и се заливат с яйчен крем, а не с нишестен.
23.11.2013 18:44
1
Пепи
Пепи
Стига се си измисляли глупости,как 5 пакета бисквити ще се напоят с 1.2литра мляко!Вкарвате хората в разходи и ги обричате на неуспех!
17.07.2013 22:59
8
1
Покажи всички подкоментари
Василена Баева
Василена Баева
Да, бисквитите, за да не стават сухи, се топят в прясно мляко или компот.Може да се прибави и есенция ром. :)
17.07.2013 22:33
4
2
Marghy
Marghy
Бисквитите се топят в прясно мляко, за да не стават сухи.:)
01.06.2013 14:27
1
1
Милена
Милена
Получи ми се много суха. Вероятно трябва да се сложат 2 литра мляко, защото нишестето много се сгъсти и бисквитите нямаше как да се напоят. И последно мисля че трябва повечко захар, най-добре е млякото да се опита преди да се сложи нишестето.
01.06.2013 10:15
2
ralica
ralica
А трябва ли да престои една нощ преди да се консумира или може веднага след като изстине?
09.04.2013 19:17
Лори
Лори
Лесно и вкусно! :)
27.07.2012 19:20
аничка
аничка
Страхотна торта - бърза и лесна за приготвяне , както и много вкусна !!!
15.05.2012 13:06