Начин на приготвяне
Сварете картофите във вряща подсолена вода, обелете и ги пасирайте.
Вземете половината от брашното за приготвянето на сос Бешамел. Запържете го в загрятото масло и разредете с прясното мляко.
Задушете лука до омекване в малко от мазнината.
Смесете получения гъст сос Бешамел с картофеното пюре, разтопеното масло, подправките, жълтъците и настъргания кашкавал.
Разбъркайте добре. От получената смес оформете крокети.
Потапяйте крокетите първо в брашното, след това в разбитите белтъци и накрая в галетата.
Изпържете ги в загрята мазнина до апетитен загар.
Сервирайте със зеленчуци по ваш избор.
Вкусните картофи от крокети с кашкавал са готови.
Ако ти допада тази рецепта, опитай и предложенията ни за вкусни картофени кюфтета и домашно картофено руло.