Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постен грах от консерва

Постен грах от консерва

Постен грах от консерва
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Постен грах от консерва е идеалният летен обяд на село"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • грах - 800 г консервиран
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • консервирани домати - 1 ч.ч.
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и запържват в малко олио.

След кратко разбъркване се прибавя отцеденият консервиран грах.

Грахът се запържва за кратко, добавят се червеният пипер, брашното и доматите, след което всичко се разбърква.

В тенджерата се налива на няколко пъти вода, за да може брашното да разтвори напълно.

Апетитната грах яхния се овкусява със сол и се оставя да се готви на умерена температура.

Когато грахът уври, се прибавя нарязан на дребно копър към постен грах от консерва.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: