Начин на приготвяне
Нарязваме обелените картофи на резенчета.
В тенджера кипваме водата, сипваме картофите и изключваме котлона.
Похлупваме и оставяме за 20 минути.
В купичка смесваме настъргания пармезан, нишестето, подправките и разбъркваме.
Слагаме отцедените и подсушени с хартиена кърпа картофи в полиетиленов плик, прибавяме олиото и разбъркваме.
Добавяме сухата смес и пак разбъркваме ароматните картофки.
Подреждаме картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, и готвим в предварително загрята на 180°С фурна за около 30-40 минути (проверяваме с клечка за зъби).
Готовите печени картофи поръсваме със зехтин с трюфел. Не нагрявайте ароматния зехтин, защото рискувате да загубите аромата му.
Неустоими са тези трюфелови картофки с пармезан.