Начин на приготвяне
Бутертестото трябва да е охладено. С точилка се разточва на тънка кора.
С помощта на нож за пица или остър нож се изрязват триъгълници по правоъгълното тесто. Размера преценете вие.
Може повече от 12 броя да излязат. Колкото са по-малки, по-лесно се изпичат.
В широката част на триъгълника се поставя парче шунка и кашкавал и се навива на руло от широката към острата част.
Нареждат се в тавичка, предварително постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга, защото вкусните кроасани с шунка увеличават обема си.
Намазват се с разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна 15-20 минути.
Първите пет минути бутер кроасани с шунка и кашкавал се пекат на 200 °C и останалите на 180 °C.