Хляб Лаваш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Хляб Лаваш1 / 2
29/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 бр.
"Днес ще ви научим как се прави хляб лаваш"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • царевично брашно - 35 г
  • мая - 2 ч.л., суха
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • яйца - 1 жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.

Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете и олиото.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място, докато увеличи два пъти обема си.

Направете една голяма или две средни питки от тестото, като по желание може да направите линии по дължината им.

Покрийте питките отново и ги оставете за още 30 минути.

Разбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша.

Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до златист цвят.

Рейтинг

4.5
58
44
31
20
10
Дай твоята оценка: