Начин на приготвяне
За тези уникални соленки смесете в купа брашното, солта, бакпулвера и содата.
Добавете нарязаното на кубчета краве масло и претрийте с ръце до получаване на маслени трохи.
Сипете киселото мляко с водата и разбъркайте, без да месите.
Поставете лепкавата смес върху набрашнен плот, поръсете я с брашно и разточете на кора с дебелина около 1-2 см.
Сгъвайте кората като при бутертесто поне 3-4 пъти.
Накрая разточете кора с дебелина около 2 см и я нарежете на квадрати или кръгчета с диаметър 5-6 см.
Подредете солените бисквити върху хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 210°С за около 10-15 минути.
Американски солени бисквити са удоволствие за хапване навън, на пикник, в колата, когато пътувате, или на всеки повод, който ви се прииска.