Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Печен сос за телешко

Печен сос за телешко

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Печен сос за телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Печеният сос за телешко е много вкусен и може да се добавя към всякакъв вид месо."

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 4 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 70 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите, лука, и чесъна. Почистете печурките и чушките.

Нарежете зеленчуците на едро и сложете във форма за печене.

Добавете зехтина и виното.

Посолете и покрийте с алуминиево фолио.

Печете зарзавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.

Прехвърлете опечените зеленчуци и част от соковете от печенето в блендер.

Блендирайте до желаната консистенция, като добавете още соковете от печенето.

Овкусете със сол, ако има нужда, подправете с черния пипер и разбъркайте соса за месо.

Печеният сос за телешко е много вкусен и може да се добавя към всякакъв вид месо.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: