Супа от зелен боб

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
36912k60
Супа от зелен боб
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
31/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Супа от зелен боб с неповторим аромат на селска гозба - задължително с малко пресен копър и чесън"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се почиства, като се отрязват двете крайчета на всяка шушулка и се измива.

И след това се нарязва на парчета с големина около 2 см. Поставя се бобът в тенджера с вряла вода и се слага да ври за около 5 минути.

След това се отцежда от водата.

В тиган се поставя предварително нарязаният на ситно лук и нарязаният на дребно морков с олиото, да се запържат. Може да се добавят няколко лъжици вода и да се задушат зеленчуците.

В тенджерата, в която ще готвим супата със зелен фасул, поставяме омекналия зелен боб, омекналите лук и морков. Добавя се вода около литър и двеста и подправете с продправките черен, червен пипер и сол по ваш вкус. Оставете да поври 20 минути

В купа счупете яйцата и прибавете киселото мляко. Нарежете и прибавете зелените подправки магданоз и копър и ги прибавете към яйчената смес. Разбъркайте с помощта на вилица. Добавете щипка лимонтузу.

След изключвате на селската супа, оставете я на страна за 5 минути и с черпака изсипвайте на тънка струйка при яйцата и киселото мляко четири черпака, като разбърквате непрекъснато и енергично.

След това яйчената смес върнете към супата от зелен боб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: