Салата от омари, авокадо и манго

Марина НордМарина НордНовак1219
11/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на много ситно. Лимонът се изцежда и с лимоновия сок се полива нарязаното авокадо.

Мангото се обелва, костилката се отстранява и меката част се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на ситно, смесва се с мангото и авокадото. Добавят се стафидите. Салатата айсберг се накъсва с ръце и листата се слагат на дъното на купа за салата.

Приготвя се сос от оцета, солта, лютия пипер, зехтина и босилека, като всичко се разбива с телче до кремообразно състояние. Подготвените предварително авокадо, манго, лук и стафиди се заливат със соса.

Опашките на омарите се сваряват за около осем минути, почистват се и се нарязват на парчета. Добавят се към залятите със сос компоненти на салатата. Всичко се разбърква и се изтърсва върху листата от салатата айсберг в купата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар