Начин на приготвяне
Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на много ситно. Лимонът се изцежда и с лимоновия сок се полива нарязаното авокадо.
Мангото се обелва, костилката се отстранява и меката част се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на ситно, смесва се с мангото и авокадото. Добавят се стафидите. Салатата айсберг се накъсва с ръце и листата се слагат на дъното на купа за салата.
Приготвя се сос от оцета, солта, лютия пипер, зехтина и босилека, като всичко се разбива с телче до кремообразно състояние. Подготвените предварително авокадо, манго, лук и стафиди се заливат със соса.
Опашките на омарите се сваряват за около осем минути, почистват се и се нарязват на парчета. Добавят се към залятите със сос компоненти на салатата. Всичко се разбърква и се изтърсва върху листата от салатата айсберг в купата.