Ezine.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Италианска салата с ориз и кайма

Италианска салата с ориз и кайма

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италианска салата с ориз и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • вода - 500 мл
  • лук - 3 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • кайма - 500 г телешка
  • чушки - 2 бр. червени
  • спанак - 300 г
  • червен пипер - ¼ ч.л. лют
  • лимони - 6 бр.
  • кориандър - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива, залива се с гореща вода и се оставя да набъбва за един час. След това се сварява и се оставя да изстине.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Чесънът се намачква и се добавя към лука. След една минута се добавя каймата и се пържи, като се мачка с вилица, за да се раздели на парченца.

След като месото покафенее, се добавят сол и лют червен пипер. Спанакът се измива и се добавя към месото. След 3 минути всичко се вади от съда, в който се е пържило, и се оставя да изстине в купа за салата.

Добавя се оризът, кориандърът, сокът от лимоните и нарязаните на ситно червени чушки.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: