Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Медени сладки с тиква и канела

Медени сладки с тиква и канела

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Медени сладки с тиква и канела
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Меки и вкусни тиквени сладки с аромат на канела и ванилия - вкусът на Коледа е при вас"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч. кафява
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • тиквено пюре - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 200 мл

Смесете в купа сухите съставки (брашно, канела, ванилия, щипка сол, бакпулвер).

В друг съд смесете меда и содата и разбъркайте.

Разбийте с яйцата със захарта.

След това прибавете последователно меда, олиото и тиквеното пюре, като разбъркавате.

Накрая добавете на части сухите съставки, бъркайки с дървена лъжица или шпатула.

Получава се много гъсто лепкаво тесто.

Сложете тестото в сладкарски пош и оформете малки сладки върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. При печене ще се надуят

Може да оформите сладките и с две лъжици, като с едната гребвате от тестото а с другата избутвате.

Сложете тиквените сладки да се пекат в загрята фурна на 180 °С за 10-12 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: