Домашна халва с шам фъстък

MarianaMariana
Джедай
7
720
26/08/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 608
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • тахан - 1 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • шам фъстък - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата със захарта и ги сложете на слаб огън, за да се втечни бавно захарта. Оставете течността да кипне, като разбърквате от време на време и отстранете от котлона.

Към горещата смес добавете тахана и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. На дъното на сух съд сложете приготвените ядки, залейте с тахановата смес и загладете с помощта на лъжица.

Приберете сместа в хладилник до пълното ѝ охлаждане и втвърдяване. Поднесете нарязана на парчета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 11:37
Снимката над рецептата е от купена халва нали?!
0
0