Пълнени домати с патладжан

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
06/07/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 934
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, издълбайте меката им част и ги подредете в намазнена тавичка.

Обелете патладжана, настържете го на ситно ренде и го сложете за 15 минути овалян със сол да престои.

Загрейте зехтина в тиган. Междувременно накълцайте лука на ситно, маслините на малки парченца. Натрошете и сиренето.

Сложете лука да се запържи. Прибавете отцедените патладжани, маслини, сирене, както и вътрешността на доматите.

Оставете да се повари и малко преди да е готово овкусете с подправките и смляния чесън.

Напълнете доматите с плънката и сложете в средно загрята фурна да се запекат за 10-15 минути.

Сервирайте с листо от мента.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариана
Мариана
28.08.2011 10:09
Невероятна рецепта, ще я сготвя още утре, умирам да експериментирам.
0
0