Начин на приготвяне
В тиган с маслото и олиото и щипка сол се задушава нарязания на едро лук, добавят се и почистените от семената и нарязани на малки квадратчета чушки.
Щом зеленчуците поомекнат и пуснат аромат, се добавя обеления и нарязания на ситно домат и след няколко минутки се чукват яйцата и се добавя изварата.
Ястието от яйцата се разбърква и се похлупва с капак.
Котлонът се изключва и тиганът с бърканите яйца се оставя за още няколко минути върху горещия котлон.
След това на вкус се подправя с още малко сол при необходимост, черен пипер или друга подправка.
Може да поднесете бърканите яйца с извара и чушки с декорация по ваш избори вкус, но задължително в компанията на мек, прясно изпечен хляб!
Да ви е сладко!