Салата с макарони и свинско месо

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
25/05/2010
"Салата ли казахме? Не, това не е просто салата, а лека вечеря за ценители "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 925
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави кромид
  • оцет - 1 чаена лъжица
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • макарони - 500 грама
  • свинско месо - 200 грама по избор
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 1 опаковка
  • моркови - 1 брой сварен
  • магданоз - 2 - 3 стръка, може и копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кромидът се нарязва на лунички, може и на по-дребни парченца. Запържете го в половината зехтин, а след като го извадите от тигана го наръсете с оцета.

Сварете макароните в отделна тенджерка.

В отделен съд задушете нарязаното на парчета свинско месо заедно с малко зехтин и нарязания морков.

След като сварите макароните, ги оставете да се охладят. Смесете ги с лука, както и със свинското месо.

Направете смес от майонезата и пресования чесън. От нея се слага съвсем малко в чиния, а отгоре се нарежда готовата салата от макароните и месото.

Поръсете с листенца от зелените подправки и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар