Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на парчета и я сварете в литър вода до омекване - необходими са 20-тина минути.
Извадете я (запазете водата от варенето) и намачкайте до получаване на гладко пюре.
Прибавете към тиквеното пюре 6 лъжици захар (или повече, ако обичате по-сладкото).
Смесете гриса с канелата и 1/2 чаша вода от варенето.
Към тиквеното пюре също добавете 1 чаша вода (от варенето на тиквата) и сложете на огъня да заври сместа.
Прибавете гриса и не спирайте да бъркате в продължение на 10-15 минути. Кремът трябва да се сгъсти добре.
Сипете тиквения крем в подходящи купички и го охладете добре.
Украсете с конфитюр по избор и цяла орехова ядка.
Вкусният веган тиквен крем с канела е готов.