Начин на приготвяне
Накиснете кашуто в студена вода за около час.
В друга купа накиснете фурмите и ги оставете да омекнат за 20-тина минути.
Пасирайте бадемите в блендер. Добавете отцедените фурми и отново пасирайте.
Вземете купички по ваш избор. Покрийте ги много добре с прозрачно фолио. Гребвайте от сместа в блендера и слагайте на дъното на купичките, като притискате с ръка - трябва да се оформи нещо като блат.
Приберете купичките във фризер за половин час.
Пасирайте до гладка каша отцеденото кашу и фурмите. Прибавете ягодите, солта, бадемовото мляко, лимоновия сок и кленовия сироп, отново смелете до гладкост. Накрая сипете кокосовото масло.
Получения крем сипете върху основите на чийзкейкчетата и заравнете. Върнете във фризера за поне два часа. Украсете с резени ягоди.
Веганският чийзкейк с фурми и ягоди е готов.