Начин на приготвяне
Измийте и почистете прасковите и сливите от костилките. Нарежете ги на малки парченца и ги прехвърлете в подходяща голяма тенджеа.
Посипете плодовете със захарта и ароматизирайте с канелата. Разбъркайте внимателно и сложете на огъня.
Когато плодовата смес заври, намалете котлона и оставете сладкото да се вари. От време на време разбърквайте и премахвайте образувалата се пяна.
Когато достигнете желаната гъстота, сипете лимонената киселина и след 1-2 минути махнете от огъня.
Насипете сладкото в бурканчета и затворете с капачки.
Сварете бурканите за 5 минути от момента на завиране на водата.
Съхранявайте на прохладно и тъмно място.
Домашното сладко със сливи и праскови е готово.