Начин на приготвяне
Подберете натурална консерва риба тон, която е без олио.
Сипете рибата в подходящ съд и я отцедете добре от течността, а след това я намачкайте.
Счукайте чесъна, а лука наситнете. Добавете към тях лимоновата кора и сок, черния пипер, солта, крема сиренето и мащерката. Смесвете ги с рибата и разбъркайте добре.
Измийте и подсушете чери доматите, издълбайте горната част (като капачета), а вътрешността издълбайте с малка лъжичка.
Подсушете отново доматите и ги напълнете с рибната смес. Похлупете с капачетата.
Разбийте яйцето с вилица и го смесете с кашкавала, зехтина, млякото, брашното с бакпулвера и солта.
Намазнете форми за мъфини с масло и ги набрашнете.
Разпределете кексовата смес във формите и в средата сложете по един пълнен чери домат.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете солените мъфини до готовност - около 25 минути.
Солените мъфини с риба тон и чери домати са чудни.