Начин на приготвяне
Разбийте яйцето заедно с пудрата захар. Добавете към тях киселото мляко, солта, ванилията и хубаво размекнатото масло. Накрая сипете предварително пресятото брашно и постепенно замесете меко тесто.
Откъсвайте топчета от тестото, големи колкото лешник.
Загрейте пресата за орехчета и слагайте тестото в съответните гнезда. Изпечете орехчетата и от двете страни до приятен загар.
За крема загрейте половината от млякото и захарта. Добавете и останалото мляко, в което сте разтворили брашното. Бъркайте до сгъстяване на крем.
Отделно разбийте омекналото масло с пудрата захар. Добавете рома и ванилията.
Към този маслен крем добавете на части и с непрекъснато бъркане вече охладения млечен крем.
Напълнете орехчетата с крема и ги слепете две по две.
Оставете слепените сладки да престоят за един ден, за да да омекнат и попият хубаво от крема.
Слепените орехчета с млечен крем са готови.