Ретро орехчета с крем

Ретро орехчета с крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Един от най-любимите ретро десерти - неустоимите орехчета със страхотен крем"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама (или до меко тесто)
  • масло - 60 грама
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • захар - 2.5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 бучка
  • брашно - 3.5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко, за да шупне.

Разбийте в купа яйцата, добавете киселото мляко, маслото, захарта, брашното и ванилията.

Постепенно замесете меко тесто. Накъсайте го на топчета, които са малко по-големи от лешник.

Включете уреда за орехчета да загрява. Сложете по една топка в гнездо и затворете, изпечете.

Охладете орехчетата, а междувременно направете крема.

Сипете в тенджера 400 мл от млякото и добавете захарта.

В друга купа разбийте яйцата с останалото мляко и брашното, разбийте.

Когато млякото в тенджерата кипне, свалете от огъня. На тънка струя добавете яйчената смес.

Върнете на огъня и когато кипне, свалете отново и добавете ванилията и маслото.

Покрийте млечния крем с фолио и оставете да се охлади.

Напълнете орехчетата и ги слепете.

Консумирайте на следващия ден.

Ретро орехчетата с крем са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: