Начин на приготвяне
Угасете содата в киселото мляко, за да шупне.
Разбийте в купа яйцата, добавете киселото мляко, маслото, захарта, брашното и ванилията.
Постепенно замесете меко тесто. Накъсайте го на топчета, които са малко по-големи от лешник.
Включете уреда за орехчета да загрява. Сложете по една топка в гнездо и затворете, изпечете.
Охладете орехчетата, а междувременно направете крема.
Сипете в тенджера 400 мл от млякото и добавете захарта.
В друга купа разбийте яйцата с останалото мляко и брашното, разбийте.
Когато млякото в тенджерата кипне, свалете от огъня. На тънка струя добавете яйчената смес.
Върнете на огъня и когато кипне, свалете отново и добавете ванилията и маслото.
Покрийте млечния крем с фолио и оставете да се охлади.
Напълнете орехчетата и ги слепете.
Консумирайте на следващия ден.
Ретро орехчетата с крем са готови.