Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с риба тон и варени яйца

Пай с риба тон и варени яйца

НикиНики
Новак
2358413k
Пай с риба тон и варени яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Бърз и засищащ пай с риба тон, който да си похапнете с удоволствие"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.чаша
  • яйца - 3 броя
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • бакпулвер - 5 грама
  • майонеза - 1/2 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • за плънката
  • зелен лук - 1 връзка
  • яйца - 3 броя сварени
  • сусам - за поръсване
  • риба тон - 1 консерва (160 г)
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете меко тесто. Покрийте го и го оставете да почине за 20-тина минути.

Пригответе си подходяща тава за печене. На дъното разстелете половината от тестото.

В купа смесете продуктите за плънката - нарязаните варени яйца, зелен лук, риба тон и подправки.

Разпределете плънката върху тестото и покрйте с останалото тесто.

Поръсете рибния пай със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете соления пай до готовност - около 40 минути.

Паят с риба тон и варени яйца е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: