Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Рибен бутер пай със сметана

Рибен бутер пай със сметана

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
1537633
Рибен бутер пай със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусен бутер пай с риба тон за предястие или лека вечеря"

Необходими продукти

  • бутер тесто - 1 пакет (около 500 г)
  • готварска сметана - 100 грама
  • риба тон - 1 консерва (150 г)
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 голяма глава
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го задушете до омекване. Посолете го и добавете към него рибата тон.

Овкусете плънката с черен пипер, добавете сметаната и разбъркайте старателно.

Отворете бутертестото и го разстелете. В средата му, по дължина, сипете рибната плънка.

От двете страни направете разрези в тестото, наподобяващи ленти с дължина 5-6 см и ширина 2-3 см.

Загънете плънката с тестото и го завийте, като редувате получените ленти от двете страни. Получава се бутерплитка.

Намажете соления пай с разбитото яйца.

Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете рибния пай до хубав златист загар.

Рибният бутер пай със сметана е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: