Начин на приготвяне
В дълбок тиган се нагорещява олиото. Лукът се обелва, нарязва на малки парченца и се добавя към мазнината. Готви се 5 минути докато омекне.
Добавят се куркумата и чесънът, който е преди това пресован или ситно нарязан. Готви се около минута, след което добавяме ориза и цялата смес запържваме няколко минути.
Като се запържи и оризът, подправяме със солта и черния пипер, добавяме 400 мл вода в тигана и се оставя да ври 15 минути на слаб огън.
След като се свари оризът, изваждаме го от котлона и го оставяме 10 минути похлупен да попие водата, ако има още такава.
Накрая се прибавят настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Разбъркваме и е готово!
Можете да добавите и други зеленчуци като чушка, грах и моркови.
Коментари